Izzasztó közlekedési helyzet, centiken múlott a csattanás – videó

Megosztás

A sávot váltó személyautó, illetve a dinamikusan jobbról érkező furgonos is furcsán viselkedett, de egy látványos és gyors reakcióidőt igénylő mentés megmentette a helyzetet. Egyáltalán nincs egyetértés abban, ki is hibázott igazán nagyot.

Olvasói fedélzeti kamera rögzítette a felvételt Miskolcon, a Kiss Ernő úton.

“A fehér autó jobbra, irányjelző használatával akart sávot váltani, közben a mellékútról kifordult egy kis dobozos teherautó.”

– írta meg a Bpiautosok.hu olvasója a felvételen látható esetet.

Azt gondoljuk, hogy egy ilyen esetben van a fedélzeti kamerának óriási szerepe egy ütközés esetén, hiszen nagyon fontosak a körülmények annak megállapításához, hogy ki hibázott.

Két alapvető vélemény üti egymást a hozzászólók táborában:

“Emlékeim szerint a nem a sávban érkezőnek kell elsőbbséget adni, hanem az összes felsőbbrendű úton érkezőnek. Valószínűleg pont azért, mert ilyen sávváltás bármikor bekövetkezhet.”

“A fehér autós akkor tette ki az indexet, mikor már elindult a(z indokolatlanul) hirtelen(!) sávváltása, és ez bizony szabálytalan, mert az irányjelzőt kell előbb bekapcsolni, aztán meggyőződni arról, hogy biztonságosan megteheti-e a kívánt irányváltást (itt sávváltást), és ha erről meggyőződött, csak akkor megkezdeni azt. Ezt már csak tetézi az, hogy mindezt a hirtelenkedést már akkor tette, amikor a fekete furgon már bő félig bent volt a sávban, szabályosan.”

Akkor most hogy is van ez?

Kapcsolódó cikkek